Zapamti me
Prijava

Održana izborna skupština ZRSZŽ

Dana 30. siječnja 2020. godine s početkom u 18:15 sati u Ivanić Gradu održana je izborna skupština Zbora rukometnih sudaca Zagrebačke županije.
Sjednicu je otvorio i pozdravio sve prisutne predsjednik Zbora gosp. Marin Šimić, a konstantirano je da je na istoj nazočno 44 od ukupno 83 člana čime se mogu donositi punovažne odluke. Isto tako, sjednici su kao gosti nazočili: Radošević Branko dopredsjednik RSZŽ, Barilić Zvonko tajnik RSZŽ,  Krnjević Krešimir član UO RSZŽ, Malec Irena tajnica ŽRK Ivanić i Špoljarić Goran tajnik RK Sloga.  
 
Predsjednik M.Šimić posebno je naglasio omasovljenje članstva s 47 pripadnika 2016. godine  na 83. koliko ih Zbor trenutno ima, kao i teritorijalno povećanje njegovog djelovanja. Članovi Zbora uspješno su obavljali svoje dužnosti  na svim utakmicama za koje su određeni kao službene osobe, pri čemu je poteškoće predstavljao nedostatak aktivnih sudaca. Organizacijom tečajeva za suce, koji su bili bez naknada uz besplatno dobiven osnovni alat za obavljanje dužnosti, u posljednje dvije godine ta situacija je nešto povoljnija. U suradnji s klubovima sva područja u kojima postoje klubovi imaju osposobljene osobe za obavljanje službenih dužnosti zapisničara i mjeritelja vremena, na  rukometnim utakmicama. U tome  svestranu podršku i pomoć pružao je Rukometni savez Zagrebačke Županije u okviru kojeg djeluje Zbor, a nastavljena je i vrlo dobra suradnja s Udrugom hrvatskih rukometnih sudaca čiji je Zbor pripadnik. U proteklom mandatu, 2018. godine, obilježeno je 60 godina osnutka ZRS Ivanić-Grad čiji je sljedbenik današnji Zbor. Član povjerenstva V.Belošević istaknuo je da je osnovni zadatak bio osposobljavanje članova za što bolje obavljanje dužnosti na rukometnim utakmicama. Provedeno je 7 tečajeva i ispita za nove članove odnosno suce, te zapisničare i mjeritelje vremena, organizirano 6 predavanja s testiranjima uoči početka natjecateljskih sezona na  nekoliko lokacija na području županije, te održano 6 plenarnih sastanaka s obradom stručnih tema.
Temeljem prijedloga Upravnog odbora za predsjednika je predložen i jednoglasno izabran dosadašnji predsjednik Marin Šimić koji se pritom zahvalio na još jednom ukazanom povjerenju. Predsjednik Marin Šimić zahvalio je na uspješnom obavljanju tajničkih poslova u protekla dva mandata dosadašnjem tajniku Miloradu Golneru  i predložio je da se  za tajnika Zbora u narednom četverogodišnjem mandatu izabere Vedran Belošević što je jednoglasno prihvaćeno.
 
Na kraju su se za riječ javili gosti. 
Miroslav Ivić predsjednik RSZŽ pohvalio je dosadašnji rad Zbora kao jedne od članica Saveza što potvrđuju i rezultati.To je ujedno i potvrda ispravnosti inicijative Savza i odluke da Zbor postane županijski. Iznio je i aktivnost RSZŽ koja se provodi u okviru programa Erasmus+ - ravnopravnost žena u rukometu, gdje i članice Zbora imaju šansu uključenja u isti. Zaželio je i nadalje uspješnu suradnju na dobrobit i razvoj rukometnog sporta na području cijele Županije. 
Krešimir Krnjević u ime ŽRK Ivanić pohvalio je i podržao suradnju kluba sa Zborom, te istakao problem članova Zbora koji su još aktivni kao igračice. Informirao je prisutne da se 2022. godine obilježava 100 godina početka rukometa u Ivaniću i u povodu toga priprema se izdavanje knjige, a kako su i rukometni suci više od 60 godina bili sastavni dio tih događanja predložio je da Zbor u svoj programa rada u naredne 2 godine uvrsti i aktivno se uključi  u pripremu materijala i potrebne građe.
 


 

Ostale vijesti

Održano okupljanje vratarki 2004/05. i 2006/07. god. 21.06.20 - U Sv. Nedelji (Sportska dvorana Rakitje) je 20.06.2020. održa...
Obavijest SDUŠ-a o održavanju treninga 11.05.20 - Dragi prijatelji rukometa,   prenosimo Va...
Čestitka povodom Međunarodnog praznika rada 30.04.20 - Povodom 1. svibnja - Međunarodnog praznika rada, upućujemo V...
Prijave za potporu očuvanja radnih mjesta 20.04.20 - Temeljem Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sus...
Sretan Uskrs 08.04.20 - Dragi rukometni prijatelji, u ovoj neočekivanoj situaciji...
Ostanite doma 02.04.20 - Budite pozitivni, čuvajte svoje zdravlje i OSTANITE DOMA!&nbs...
2.Odluka o obustavi natjecanja RSZŽ 28.03.20 - Poštovani prijatelji rukometa,   s obzir...

Rukometni savez Zagrebačke županije

  • Zagrebačka 5, 10370 Dugo Selo
  • Fax: 01/410-2906
  • Web: www.rszz.info