Skip to main content

Branko Radošević je preminuo nakon duže bolesti 3. travnja 2022. godine u 77. godini života. Sahranjen je na groblju svoje Svete Nedelje.
Branko Radošević bio je doživotno rukometaš svim svojim bićem. On je rukometni zaljubljenik i poklonik od rane mladosti, kao igrač na rukometnom igralištu, kasnije u rukometnom rukovodstvu kluba „Sloge“, njegov predsjednik, ali i suosnivač Rukometnog saveza Zagrebačke županije 2001. godine, član Upravnog odbora, višegodišnji njegov dopredsjednik, i član Nadzornog odbora RSZŽ. U ime RSZŽ bio je predstavnik sportskim skupštinama Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, ali i HRS-u.
Njegov smiren, uvijek konstruktivan nastup i angažman imali su nemjerljivi doprinos u razvoju našeg županijskog rukometnog saveza.
Posebno je bio ponosan na priznanje od svog grada 2018. godine, koji je prepoznao njegov rad i uložen trud dobivanjem Nagrade Grada za životno djelo.
Bolest, ali prije svega epidemiološke zabrane prisustvovanju i gledanju rukometnih utakmica i njegove „Sloge“, ali i drugih utakmica, bili su veliki udarac za Branka.
Naš posljednji susret na kavi u Svetoj Nedelji, kad smo ga posjetili i dogovorili se za duže druženje, ali kako je rekao kad samo malo zatopli, ostaje nerealizirano. Smrt, ta okrutna stvarnost, ispriječila nam se za ponovo viđenje.
Branko, počivaj u miru.