Skip to main content

U sklopu projekta “Korak u svijet s loptom u ruci” financiranog od strane Ministarstva Turizma i Sporta održan je prvi trening u sklopu kojeg je članica Liječničke komisije našeg saveza Lukrecija Čurek održala za djevojke radionicu pod nazivom “Prevencija ozljeda”.

U uvodnom dijelu prisutne je pozdravila dopredsjednica saveza i voditeljica projekta Daniela Horvat. Igračice je upoznala s projektom i aktivnostima koje će se u narednom periodu provoditi te je svima poželjela da se dobro zabave i ostvare što bolje rezultate na turniru.

U sklopu radionice “Prevencija ozljeda” s djevojkama se razgovaralo o vježbama i metodama koje provode u svojim klubovima. Dobile su informacije o važnosti prevencije i što to sve zovemo prevencijomo od zljeda. U praktičnom dijelu radionice Lukrecija im je pokazala nekoliko vježbi koje bi trebale odraditi prije svakog treninga i utakmice kao priprema za napor koji ih čeka te nekoliko vježbi koje im mogu pomoći da si olakšaju oporavak nakon treninga i napornih utakmica.