Skip to main content
Rukometni savez Zagrebačke županije održao je u Hotelu Sport Ivanić-Grad, od 8. do 10. listopada 2021. godine, završnu, četvrtu, radionicu svog EU projekta pod nazivom „Ravnopravnost žena u rukometu“ (EQUAL OPPORTUNITIES FOR WOMEN IN HANDBALL).
Sudionici ovog završnog okupljanja bili su projektni tim RSZŽ, partnerski timovi iz Ženskog rukometnog kluba iz Kozarmislenya kod Pečuha (Mađarska) i Fakulteta za sport i tjelesni odgoj iz Beograda (Srbija), predstavnici Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova RH, Ministarstva turizma i sporta, HRS-a, HOO, predstavnici uprava ženskih rukometnih klubova, i trenera iz naše županije, predstavnici Zbora rukometnih sudaca Zagrebačke županije, Upravni odbor RSZŽ i novinari.
Za pokazni dio radionice, koja se održala u dvorani „Žeravinec“ Ivanić-Grad, bile su pozvane po 2 igračice god.’05./06 iz svih naših županijskih ženskih rukometnih klubova.
Učesnike radionice su pozdravili zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada, Tomislav Cuvaj, i gradonačelnik Dugog Sela,  Nenad Panian. Radionicu je vodila dopredsjednica i voditeljica projekta Daniela Horvat. Po temama su govorili dr.sc. Lidija Bojić-Ćaćić iz HRS-a, doc. dr.sc. Katarina Ohnjec, članica projektnog tima RSZŽ, dopredsjednica HOO Morana Paliković Gruden, i novinar Marin Šarec.
U dvorani „Žeravinec“ održana je pokazna vježba treninga za djevojčice mlađih dobne skupine. Trening su vodile trenerice dr.sc. Katarina Ohnjec i regionalna suradnica HRS-a i koordinatorica Dubravka Tunjić. Nakon toga odigrana je međusobna rukometna utakmica, a sudile su članice našeg projektnog tima, sutkinje Sanja Hanić i Jelena Vujić.